Word vrijwilliger

 

Heb je belangstelling om als vrijwilliger mee te helpen? Vul ons aanmeldformulier in.

 

Kennismaken, de eerste stap


Na aanmelding nemen we contact met je op. In het kennismakingsgesprek kijken we samen met jou of vrijwilliger zijn in ons hospice echt iets voor je is. Je krijgt een rondleiding en kunt een praatje maken met de aanwezige vrijwilligers. Bevalt dit, dan ben je van harte welkom om een aantal keer mee te lopen en in de praktijk te ervaren of het bij je past.

 

Vrijwilligersovereenkomst en Verklaring Omtrent Gedrag

Wij vragen alle vrijwilligers een vrijwilligersovereenkomst te ondertekenen. In deze overeenkomst staan de afspraken die wij met elkaar maken. Want vrijwilligerswerk is vanzelfsprekend maar niet vrijblijvend. In de overeenkomst staan onder andere afspraken over:

  • de inhoud van het vrijwilligerswerk
  • het aantal werkuren
  • verzekering
  • geheimhouding/privacy
  • begeleiding en scholingsmogelijkheden
  • deskundigheidsbijeenkomsten.

 

Ook vragen we je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen (je krijgt hiervoor een link van ons). Hieraan zijn geen kosten verbonden. De aanvraag loopt via jouw DigiD. De originele VOG lever je in bij de coördinator.

 

Inzet van minimaal 2 dagdelen per week

Van de zorgvrijwilligers verwachten wij een inzet van 2 dagdelen van 4 uur.

 

Introductie en leergang

Ga je aan de slag als zorg- of vrijwilliger? Dan volg je, na een korte periode van ‘meelopen met’ de driedaagse Leergang Stervensbegeleiding. Met voor zorgvrijwilligers als afsluiting van de introductieperiode een praktijkdag om onder leiding van een verpleegkundige te oefenen in praktische zorg. Voordat je echt aan de slag gaat, bespreek je samen met een van de coördinatoren jouw ervaringen.

Kies je voor ander vrijwilligerswerk bij ons dan mag je natuurlijk ook de driedaagse leergang volgen. Zo maak je kennis met onze missie en visie en de manier waarop we met onze gasten en elkaar om willen gaan.

 

Jouw frisse blik is welkom

Neem de tijd om te wennen, stel vragen, kom gerust met ideeën en suggesties. De frisse blik van nieuwe, enthousiaste vrijwilligers werkt aanstekelijk en is altijd welkom.

 

Wat biedt het hospice jou?

Voor je liefdevolle vriendelijkheid, het inzetten van jouw tijd en talent, bieden wij jou een eigen plek binnen een leuke groep mensen, goede begeleiding en scholingsmogelijkheden.

 

Heb je belangstelling om als vrijwilliger mee te helpen?
Vul ons aanmeldformulier in.