Kennismaken, de eerste stap

Na aanmelding neemt één van de coördinatoren van het hospice telefonisch contact met je op. Als passend vrijwilligerswerk mogelijk is, volgt er een kennismakingsgesprek. Je krijgt een rondleiding en hebt de gelegenheid om een praatje te maken met één van de aanwezige vrijwilligers. Als de sfeer en de mogelijkheden bij je passen, horen we dat graag. 

Vrijwilligersovereenkomst en Verklaring Omtrent Gedrag

Wij vragen alle vrijwilligers om een vrijwilligersovereenkomst te ondertekenen. In deze overeenkomst staan de afspraken die wij met elkaar maken. Want vrijwilligerswerk is vanzelfsprekend niet vrijblijvend. In de overeenkomst staan onder andere afspraken over: • de inhoud van het vrijwilligerswerk • het aantal werkuren • verzekering • geheimhouding/privacy ● begeleiding en scholingsmogelijkheden ● deskundigheidsbijeenkomsten.

Ook vragen we je om via een link die je van ons krijgt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. De aanvraag loopt via jouw Digid. De originele VOG lever je in bij de coördinator die er een kopie van maakt. Het origineel blijft jouw eigendom.

Inzet van minimaal 1 dagdeel per week

Van de vrijwilligers die onze gasten aan het bed begeleiden, verwachten wij een inzet van minimaal een dagdeel per week (4 uur). Onze voorkeur gaat uit naar een inzet van twee dagdelen. 

Introductiecursus en workshop

Voordat je als vrijwilliger ‘aan het bed’ begint volg je de driedaagse Leergang Stervensbegeleiding. 

De leergang sluit af met een praktijkdag waar je onder leiding van een verpleegkundige kunt oefenen in praktische zorg. Na de leergang zijn er regelmatig thema- en oefenbijeenkomsten. 

Voor vrijwilligers die niet direct met onze gasten in contact komen zoals leden van de werkgroep klussen, tuinieren, communicatie en koken, organiseren we regelmatig een leergang- workshop. Daarin maak je kennis met onze visie en werkwijze. 

De werkgroepen bepalen in onderling overleg, afhankelijk van hun doelen en activiteiten, hoeveel tijd ze willen en kunnen besteden.  

Frisse blik welkom

Neem de tijd om te wennen, stel vragen, kom gerust met ideeën en suggesties. De frisse blik van nieuwe, enthousiaste vrijwilligers werkt aanstekelijk en is altijd welkom. Daarom maakt een van de coördinatoren na enkele weken een afspraak met je om jouw ervaringen te bespreken. 

Wat biedt het hospice jou?

Voor je liefdevolle vriendelijkheid, het inzetten van jouw tijd en talent, bieden wij jou een eigen plek binnen een leuke gemeenschap, een goede begeleiding en scholingsmogelijkheden.

Belangstelling om als vrijwilliger mee te helpen of heb je nog vragen? Mail ons via coordinator@hospicedeliefde.nl Wij nemen binnen een week contact met je op. Of vul het aanmeldformulier in.

Download informatiefolderAanmeldformulier