Vrijwilliger in Hospice de Liefde

Als vrijwilliger bij Hospice de Liefde ben je open en warm aanwezig voor onze gasten. Hospice de liefde is opgezet vanuit de filosofie dat stervenden nu het pad gaan dat wijzelf ook eens zullen gaan. Door hen nu met aandacht, openheid en liefde te omringen helpen wij hun lijden te verzachten. Daarmee zetten wij de toon in het hospice. Je helpt de gast om afscheid te nemen op de unieke manier die bij hem of haar past, en helpt zo zijn of haar lijden te verzachten. 

Als vrijwilliger aan het bed wordt je ondersteund door professionele zorgverleners en help je in kleine en grote dingen, soms door aandachtig aanwezig te zijn maar niets te doen, soms door koffie of thee te brengen, een praatje te maken of gasten te helpen bij hun algemene dagelijkse levenshandelingen. Ook aandacht en warmte voor familieleden en vrienden hoort bij het streven om het de gast zo aangenaam mogelijk te maken.

Onze kernwaarden Aandacht, Openheid en Liefde vragen van ons voortdurend oefening. Daarom leidt Hospice de Liefde al haar vrijwilligers op voordat zij aan de slag gaan in het hospice en onderhouden we in het hospice ook onderling een sfeer die gebaseerd is op aandacht, openheid en liefde. Die sfeer maakt het mogelijk mededogen als bron van ons handelen te herkennen en uit te bouwen.


Heb je belangstelling voor vrijwilligerswerk bij ons hospice? Meld je dan bij ons aan via onderstaand formulier:

Aanmeldformulier