Ons hospice

Hospice de Liefde zit in een geheel verbouwde monumentale boerderij aan de Kapelburg 298 in Rotterdam Zuidwijk.  In de nieuwe aanbouw zijn 6 comfortabele gastenkamers. De ruime kamers, met eigen badkamer en terras, zijn zo ingericht dat de gast er een eigen sfeer aan kan geven met zijn of haar persoonlijke spullen. Vanuit elke kamer is er zicht op de prachtige tuin en boomgaard.

In de boerderij zijn gemeenschappelijke ruimten, zoals de gezellige huiskamer met zitjes, leestafel en eettafel met zicht op de keuken. Daar kunnen vrijwilligers, familie, vrienden en gasten samen koken.

De zolderverdieping wordt gebruikt als ontmoetingsruimte voor vrijwilligers.

Yogales geven, een workshop organiseren of vergaderen? De zolderverdieping is te huur

 

 

Vrijwilligers zijn het hart

Met elkaar vormen de vrijwilligers, de thuiszorgmedewerkers en de coördinatoren het hart van Hospice de Liefde. Zorgvrijwilligers werken samen met een vast team medewerkers van Laurens Thuiszorg. Ze helpen bij de dagelijkse persoonlijke zorg en hebben aandacht voor de gasten en hun familie en vrienden. Zij brengen op verzoek koffie en thee, zorgen voor lunch en diner en ontvangen bezoekers als onze gasten dat niet meer zelf kunnen. Ze staan klaar voor een praatje of een diepgaand gesprek. Willen de gasten wat meer op zichzelf zijn? Dan zijn ze op de achtergrond rustig aanwezig. Andere vrijwilligers zoals de kook- tuin- en technische werkgroep en de vrijwilligers die schoonmaken leveren een waardevolle bijdrage aan het welbevinden van onze gasten.

Wil je ook vrijwilliger worden bij ons hospice? Lees hier meer informatie en meld je aan.

 

Ruimte, licht en lucht

In de verschillende ruimtes is een centraal thema uitgewerkt. Daarmee wordt de eenheid van het gebouw benadrukt. De ervaring van ruimte, licht, lucht en verbinding met de natuur staan centraal. De kunsttoepassingen in de ruimtes zijn gebaseerd op de vorm van de lotusbloem.