Ons hospice

Aan de Kapelburg 298 in Rotterdam Zuidwijk beschikt Hospice de Liefde over een geheel verbouwde monumentale boerderij met, in de nieuwe aanbouw, zes comfortabele gastenkamers. Een vriendelijke omgeving, waar de gast zoveel mogelijk een eigen sfeer aan kan geven, door er eigen spulletjes in te zetten. Vanuit elke kamer is er zicht op de prachtige tuin en boomgaard. De ruime kamers, met eigen sanitair, pantry en terras zijn via een corridor met de boerderij verbonden.

In de boerderij zijn de gemeenschappelijke ruimten. Zoals de gezellige huiskamer met zitjes en een leestafel met zicht op de goed toegeruste keuken waar vrijwilligers, familie, vrienden, mantelzorgers en gasten samen kunnen koken of eten.

Vrijwilligers zijn het hart

Het hospice draait op vrijwilligers. Ze hebben aandacht voor de gasten en hun familie en vrienden.  Brengen op verzoek koffie en thee, zorgen voor lunch en diner en ontvangen bezoekers als onze gasten dat niet meer zelf kunnen. Ze staan klaar voor een praatje of een diepgaand gesprek en zijn een rustige aanwezigheid wanneer de gasten dat willen.

De vrijwilligers worden ondersteund door een vast team medewerkers van Laurens Thuiszorg. Andere vrijwilligers zoals de kook- tuin- en technische werkgroep, de vrijwilligers die schoonmaken of de werkgroep Meditatie & Mindfulness, leveren op een even waardevolle manier een bijdrage aan het welbevinden van onze gasten. Met elkaar vormen de vrijwilligers en de thuiszorgmedewerkers het hart van de organisatie.

Ruimte, licht en lucht

Om de eenheid van het gebouw te benadrukken, hebben we gezocht naar een centraal thema om uit te werken in de diverse ruimtes. Sleutelwoorden daarbij zijn: de ervaring van ruimte, licht, lucht en verbinding met de natuur. Uiteindelijk is er gekozen voor een geabstraheerde vorm van een lotus.

Op de wanden in de zitkamer en in de ontvangstruimte zijn 3-dimensionale lotusvormen gerealiseerd in origamitechniek. In de zitkamer zijn de lotusvormen verdeeld over een gouden ovaal.