Kijken naar wat belangrijk voor u is

Je zult maar te horen krijgen dat je ongeneeslijk ziek bent en het leven ten einde loopt. Die boodschap zet uw hele leven en dat van uw dierbaren op zijn kop. Het slechte nieuws dat u niet meer geneest, brengt veel heftige gevoelens met zich mee. Die kan niemand wegnemen. Ook komt u voor lastige vragen en moeilijke keuzes te staan. Wat is nu nog belangrijk? Wat is nog mogelijk? Hoe wil ik deze laatste dagen, weken of maanden doorbrengen? Wat heb ik nodig om me zo goed mogelijk te voelen? Door wie wil ik in mijn laatste levensfase omringd worden?

In Hospice de Liefde kijken wij samen met u, in alle rust, naar wat in deze fase belangrijk voor u is. Hierdoor vallen een hoop zorgen voor u weg en worden uw naasten ontlast. Dat geeft ruimte om weer te doen wat nog wel kan; genieten van plezierige momenten of fijne gesprekken voeren.

Voor wie is ons hospice bedoeld?

Is thuis sterven onmogelijk en wilt u toch graag sterven in een zo huiselijk mogelijke omgeving? Iedereen die ongeneeslijk ziek is en naar verwachting niet langer dan 3 maanden te leven heeft, is welkom bij Hospice de Liefde. Ons hospice is een bijna-thuis-huis met 6 gastenkamers. Uw naasten zijn dag en nacht welkom en kunnen, als u dat wilt, blijven slapen.

In de laatste fase wordt goed voor u gezorgd

Onze zorgvrijwilligers zijn opgeleid om u te helpen bij de dagelijkse verzorging. Wanneer u dat wilt, brengen ze u iets te drinken, een ijsje of het eten. Ook ontvangen zij uw bezoekers. Ze staan klaar voor een praatje of een diepgaand gesprek. Wilt u wat meer op uzelf zijn? Dan zijn ze op de achtergrond rustig aanwezig. De zorgvrijwilligers doen dit niet alleen. Zij werken samen met een vast team medewerkers van Laurens Thuiszorg, dat verantwoordelijk is voor de verpleegkundige zorg.

Uiteraard kunt u de dingen die u graag zelf wilt doen, blijven doen. Ook uw naasten kunnen een rol in de zorg en ondersteuning aan u blijven vervullen.

Huisartsenzorg

U houdt in Hospice de Liefde uw eigen huisarts. Lukt dit niet, bijvoorbeeld omdat de huisarts te ver weg praktijk houdt, dan krijgt u medische zorg van de arts van de huisartsenpraktijk waar Hospice de Liefde mee samenwerkt.

 

Kleine dingen maken het verschil

Lekker eten, genieten van de tuin, een handmassage of mediteren. Het zijn van die kleine dingen waardoor u zich wat prettiger kunt voelen. Onze kook- en tuinvrijwilligers doen graag hun best voor u. Net zoals de vrijwilligers die, op uw verzoek, een handmassage geven of u begeleiden bij een ontspanningsoefening.

U thuis voelen in uw eigen kamer

De zes kamers zijn smaakvol ingericht en hebben allemaal uitzicht op de prachtige tuin en boomgaard. U heeft een eigen badkamer en terrasje. De kamer kunt u naar wens persoonlijk inrichten met uw eigen spullen; dingen die voor u waardevol en belangrijk zijn. Net als thuis bepaalt u zelf wie uw kamer binnen mag komen en wanneer. Wij passen onze zorg zoveel mogelijk aan uw wensen aan.

Hoe regel ik een opname?

  • U kunt uw aanmelding voor opname zelf regelen of een naaste vragen dit voor u te doen. Uw huisarts, een medewerker van het ziekenhuis of de zorginstelling waar u bent opgenomen, kan de indicatie die hiervoor nodig is voor u verzorgen. Na overleg met de huisarts bepalen een van de coördinatoren van ons hospice en de wijkverpleegkundige van Laurens Thuiszorg of plaatsing mogelijk is.
  • Bent u daartoe nog in staat, dan is het altijd mogelijk eerst een oriënterend bezoek te brengen aan ons hospice.

Opname in het hospice

We streven ernaar u zo snel mogelijk op te nemen in ons hospice. Wanneer er toch een wachtlijst is, zoeken we samen met u naar de beste oplossing. Wanneer er een kamer vrij is, heeft u een opnamegesprek met een van onze coördinatoren en een van onze wijkverpleegkundigen. Daarbij mogen ook uw naaste(n) aanwezig zijn. Samen bepalen we wat er nodig is om u zo goed mogelijk te ondersteunen.

Kosten en eigen bijdrage

De kosten voor de zorg van de huisarts en de verpleegkundigen in het hospice worden betaald door uw zorgverzekeraar vanuit uw basisverzekering. Daarnaast betaalt u een eigen bijdrage van € 45,00 per dag voor uw verblijf in ons hospice. Dit zijn onder andere kosten voor schoonmaak, onderhoud en maaltijden. Informeer bij uw zorgverzekeraar of u die kosten kunt declareren.