Wat kun je in ons hospice doen?

Je kunt op verschillende manieren waardevol zijn voor Hospice de Liefde.

Zorgvrijwilligers

Als zorgvrijwilliger help je bij de dagelijkse verzorging van de gasten en het opvangen van hun naasten. Dat doe je samen met een andere zorgvrijwilliger en de medewerkers van Laurens Thuiszorg. We vragen een inzet van minimaal 2 dagdelen van 4 uur per week.

Koken

Als lid van het kookteam zorg je voor maaltijden voor onze gasten, die met liefde zijn bereid. Het eten is op hun wensen en behoeften afgestemd. Als je het leuk vindt kun je bij bijeenkomsten voor vrijwilligers en evenementen samen met andere kookvrijwilligers de catering verzorgen.

Tuinieren

De tuinvrijwilligers onderhouden de prachtige tuin en boomgaard die om het hospice liggen. Een enthousiaste club mensen werkt elke woensdagmiddag in de tuin. Ze telen groentes die gebruikt worden voor de maaltijden van de gasten. Daarnaast maken ze samen plannen om de tuin nog mooier te maken. Wil je vaker of op een andere dag aan de slag? Ook dat kan.

Klussen

De leden van deze werkgroep zijn handig, houden van klussen en denken graag mee over technische zaken. Er staan nog genoeg klussen op de lijst. Samen met de coördinatoren werken ze in een rustig tempo door.

Communicatie verzorgen

De vrijwilligers van de werkgroep Communicatie bedenken met elkaar acties voor het werven van vrijwilligers en donateurs. Ook zorgen zij ervoor dat meer mensen Hospice de Liefde kennen, weten wat een hospice is en wat er dagelijks in ons hospice gebeurt. Verder zorgen zij voor bijvoorbeeld het actueel houden van de website, berichten op social media, persberichten, nieuwsbrieven en verschillende flyers en boekjes.

Schoonmaken

Een aantal vrijwilligers pakt regelmatig te schoonmaakklussen op (zoals bijvoorbeeld gordijnen wassen). Zo zorgen ze, samen met de interieurverzorger, dat onze gasten elke dag in een schone en frisse kamer kunnen wonen. Ook de zolderruimte waar cursussen en presentaties gegeven worden moet regelmatig worden schoongemaakt. We kunnen nog wel wat helpende handjes gebruiken. Ben jij de collega die graag de mouwen opstroopt?

Fondsen werven

Ben je goed op financieel vlak of wil je de Stichting Vrienden van Hospice de Liefde ondersteunen, dan is dit wellicht iets voor jou.

Zit er iets bij voor jou? Dan zijn de volgende zaken van belang: Word Vrijwilliger