Wat kun je bij Hospice de Liefde doen

Hieronder vind je verschillende vormen van vrijwilligerswerk waarbij je samen met anderen een zinvol en waardevolle bijdraagt aan het doel van Hospice de Liefde. Zijn wij iets vergeten wat jij voor ons zou willen doen? Laat het ons weten! Kies je voor de directe ondersteuning van onze de gasten, hun familieleden en vrienden? Samen met collega zorgvrijwilliger zorg je minimaal een dagdeel per week voor onze gasten en ondersteun je de medewerkers van Thuiszorg Laurens.

Kookteam

Met liefde een gezonde en lekkere maaltijd verzorgen voor onze gasten is het doel van het kookteam. Bij bijeenkomsten voor vrijwilligers en evenementen verzorgen zij de catering.

Administratieve ondersteuning

Houd jij van het op orde houden van de administratie?  Dan kun je helpen bij fondsenwerving, de vrijwilligersadministratie, het beheer van mailinglijsten en nog veel meer.

Schoonmaken

Onze vrijwilligers die zorgen dat onze gasten in een schone & frisse kamer kunnen wonen zijn altijd op zoek naar collega’s met opgestroopte mouwen.

Wil je jouw talent en tijd op een andere manier inzetten? Kies welke werkgroep bij je past.

Werkgroep Buurt

De leden van deze werkgroep betrekken omwonenden, organisaties, bedrijven en winkeliers uit de directe omgeving zoveel mogelijk bij ons hospice. Zorgen voor bekendheid in de wijk en het werven van vrijwilligers, sponsors en donateurs.

Werkgroep Evenementen

Deze vrijwilligers helpen bij het organiseren van openhuis-dagen, informatieavonden, deskundigheidsbijeenkomsten en themabijeenkomsten. Veelal in samenwerking met de Werkgroep Koken.

Werkgroep Communicatie

De leden van deze werkgroep ondersteunen het bestuur, de coördinatoren en de werkgroepen bij hun activiteiten door hen te adviseren over in te zetten communicatiemiddelen, het schrijven van persberichten en het (laten) ontwikkelen van middelen zoals folders, flyers en social media. 

Werkgroep Tuin

Om het hospice ligt een prachtige tuin en een boomgaard die we zelf in onderhoud hebben. Een enthousiaste club mensen werkt elke woensdagmiddag in de tuin. Samen maken ze plannen om de tuin nog mooier te maken.

Werkgroep Klussen

De leden van deze werkgroep zijn handig, houden van klussen en denken graag mee over technische zaken. Er staan nog genoeg klussen op de lijst.  Samen met de coördinatoren werken ze gestaag door.