Documentaire Hospice de Liefde zondag 8 november op tv

Loslaten in Liefde

Zondag 8 november om 15.20 uur wordt op NPO2 de documentaire ‘Loslaten in Liefde’ uitgezonden. In deze documentaire volgt filmmaker Misha Beliën de dagelijkse praktijk van ons hospice. Initiatiefnemer van ons hospice, Ernst Kleisterlee, zorgvrijwilliger Maarten Vermeulen en coördinator Lia Kleijweg komen aan het woord. Zij vertellen in alle openheid hoe zij vorm en inhoud geven aan de missie van het hospice: vanuit aandacht, openheid en liefde ongeneeslijk zieke mensen opvangen in de laatste fase van hun leven.

Naderende dood verzachten
In de documentaire is te zien hoe de gasten samen met hun naasten, maar minstens zozeer de medewerkers, onderzoeken hoe het lijden van een naderende dood kan worden verzacht. Hoe een afscheid in kwetsbaarheid en openheid misschien een waardevolle ervaring kan zijn ondanks dat afscheid nemen altijd moeilijk en pijnlijk is. Hoe geef je dat een plek? Wat is dat lijden? En hoe kan dat wezenlijk verzacht worden? Hoe inspireert het boeddhisme daar door een focus op gelijkmoedigheid bij? Maar bovenal: ‘Hoe kunnen we loslaten in liefde?’

Steun Hospice de Liefde
Ook de praktische uitdagingen komen in de documentaire aan bod. Net als elk ander hospice in Nederland heeft Hospice de Liefde de financiële steun van fondsen, sponsors en donateurs heel hard nodig op weg naar een duurzame toekomst. Ook nieuwe vrijwilligers blijven altijd welkom. Zij kunnen in het hospice op verschillende manieren aan de slag: als zorgvrijwilliger of als vrijwilliger in de tuin, voor het koken of klussen.

De Boeddhistische Blik: Loslaten in Liefde, op zondag 8 november om ca. 15.20 uur op NPO2